Preventief fouilleren in Heerlen ook dit jaar nog mogelijk

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 29/01/2024 om 15:14
Laatst bewerkt op 29/01/2024 om 16:53

De politie mag ook dit jaar personen in het centrum van Heerlen preventief fouilleren. Burgemeester Roel Wever heeft de pilot verlengd tot het einde van het jaar.

In oktober 2023 werd het preventief fouilleren ingevoerd om het wapenbezit in het centrum van Heerlen terug te dringen. Op deze manier moest het weer veiliger worden.

In totaal werden tijdens bijzondere acties tot nu toe 440 personen en 126 voertuigen preventief doorzocht. Hierbij werden bij twaalf verschillende personen wapens aangetroffen. De politie heeft zes messen, een boksbeugel, een morgenster, drie busjes pepperspray en een gasalarmpistool inbeslaggenomen.

Na overleg met de officier van justitie en de politie besloot de burgervader het project te verlengen. Agenten hebben hierdoor geen concrete verdenking nodig om iemand in het centrum te mogen doorzoeken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties