Poolse automobilist rijdt vrouw aan op zebrapad

Gepubliceerd op 16/06/2023 om 12:30
Laatst bewerkt op 8/09/2023 om 17:55

Een Poolse automobilist heeft vrijdag een vrouw aangereden op een zebrapad in Kerkrade. Aanvankelijk dacht de politie dat de man er vervolgens vandoor was gegaan. Echter door een taalbarrière beruste het op een misverstand.

Het ongeval gebeurde vrijdagmorgen op de kruising van de Domaniale Mijnstraat en de Kruisstraat. Het 20-jarige slachtoffer werd rond 7.00 uur aangereden op de voetgangersoversteekplaats. Volgens het eerste bericht van de politie was de bestuurder vervolgens richting Duitsland weggereden. Daarom werd ook de Duitse politie gewaarschuwd. Uiteindelijk had een getuige de beschadigde Toyota in de wijk Bleijerheide gezien. Na een korte speurtocht troffen de agenten de auto en de bestuurder aan.

De agenten hadden de man al ter plekke gesproken. Echter door de slechte talenkennis van de man dachten de agenten dat hij niets met het voorval te maken had en werd hij weggestuurd. Dat meldt de politie via Facebook.

De vrouw moest voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden. Enkele uren na het voorval blijkt dat de vrouw alweer naar huis mocht.

Bron: Facebook Politie

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties