Politie maakt balans op van grote grenscontroles

foto © ZO-NWS | AS Media
Gepubliceerd op 17/11/2023 om 10:25
Laatst bewerkt op 17/11/2023 om 11:07

De Duitse politie heeft de balans opgemaakt van een grote grenscontrole waarbij ook de Limburgse en Belgische politie betrokken was.

In negen uur tijd werden bijna 1200 voertuigen en ruim 1770 personen gecontroleerd. In totaal worden 46 personen strafrechtelijk vervolgd. De overtredingen varieerden van het hebben van drugs en het rijden onder invloed tot schendingen van de immigratiewetgeving en het niet hebben van een geldig rijbewijs. Een deel van de drugsgerelateerde overtredingen werden vastgesteld bij de controles in Süsterseel en Tüddern.

In totaal werden zeven personen aangehouden. Eén van hen werd in Nederland gezocht voor poging tot doodslag. De man liep tegen de lamp omdat zijn auto de nodige mankementen vertoonde. 

Bij de controle was ook de Duitse Douane betrokken. Zij inden donderdag meer dan 17.000 euro aan niet betaalde belastingen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties