Patriottische Jeugd Parkstad niet vervolgd voor discriminatie

Foto: VISTA College Heerlen I (c) ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 2/06/2023 om 12:37
Laatst bewerkt op 2/06/2023 om 12:44

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om de ‘Patriottische Jeugd Parkstad’ niet te vervolgen, omdat er geen sprake is van discriminatie of een ander strafbaar feit.

Een spandoek met de tekst ‘Jeugd is de toekomst, stop omvolking’ en flyers met de oproep aan te sluiten bij de groepering ‘Patriottische Jeugd Parkstad’, waren voor het Vista College in Heerlen aanleiding om in maart van dit jaar aangifte te doen van discriminatie.

“De groepering uit op deze manier kritiek op het migratiebeleid zonder daarbij iets te zeggen over ras of geloof van één of meer bevolkingsgroepen of personen", zegt de discriminatieofficier van OM. "Het gebruik van de term ‘omvolking’ is weliswaar omstreden, maar in deze context kan het OM niet concluderen dat dit gebruik strafbaar is."

Het discriminatieverbod beschermt mensen (zowel personen als groepen) tegen discriminatie op grond van ras, godsdienst of levensovertuiging, seksuele geaardheid, lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties