Pastoor John van Oss gaat met pensioen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 26/08/2021 om 11:34
Laatst bewerkt op 26/08/2021 om 13:31

De 84-jarige John van Oss gaat als pastoor van Schimmert en Genhout met emiraat. Daarmee komt er tegelijkertijd een einde aan de zelfstandigheid van de parochies Sint Hubertus Genhout en Sint Remigius Schimmert. 

Van Oss is al 38 jaar pastoor van Genhout en in Schimmert is hij al 26 jaar werkzaam. De pastoor zal volgens het kerkbestuur zeer geliefd en zal zeker gemist gaan worden. Een opvolger wordt voorlopig niet gekozen omdat er op dit moment gewerkt wordt aan de herstructurering van de parochies, tot een federatie met de parochie van Hulsberg.

Van Oss stond ook bekend om zijn grootste passie. Hij heeft een enorm grote verzameling van kerststallen. Een deel van de rond de duizend kerststallen is te bewonderen tijdens de kerststallenroute die jaarlijks wordt georganiseerd in Schimmert. 

Op 26 september vindt de laatste kerkdienst van van Oss plaats in Schimmert en op zondag 10 oktober zal hij voor het laatst als pastoor voorgaan tijdens de H. Mis in Genhout.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties