Partycentrum Streeperkruis maakt plaats voor woningen

foto: Google Maps
Gepubliceerd op 10/03/2023 om 09:38
Laatst bewerkt op 10/03/2023 om 10:57

Als de gemeente Landgraaf instemt met de plannen dan gaat Partycentrum 't Streeperkruis uit het straatbeeld verdwijnen. Op die plek worden dan woningen gebouwd.

Het Streeperkruis is al sinds 1937 het decor van feesten, partijen en activiteiten van verenigingen. Het iconische gebouw is verouderd en renoveren is niet rendabel, laat de 77-jarige eigenaar aan De Limburger weten. De huidige uitbaters erkennen dat alles fors duurder is geworden, maar laten weten dat zij graag nog door willen gaan. Echter snappen zij ook de beslissing van de eigenaar van het pand.

Volgens de bouwplannen gaan ook de twee naastgelegen panden tegen de vlakte. Op het vrijgekomen gebied worden 68 woningen gebouwd. De naam ‘Streeperkruis’ blijft overigens bestaan. De neonreclame van het partycentrum keert als aandenken terug op de gevel van de nieuwbouw.

Voordat het gebouw echter gesloopt wordt is het aan de gemeente om in te stemmen met de plannen. Landgraaf heeft de plannen van de vastgoedontwikkelaar namelijk al twee maal afgekeurd. De gemeente heeft wel oren naar de bouwplannen, maar wil minder woningen toestaan. Dat is volgens de ontwikkelaar echter niet te realiseren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties