Oud-rechercheur schrijft boek over Kerkraadse campermoord

Foto Gabriëlle Widdrshoven i Boek Bad moon rising
Gepubliceerd op 3/03/2021 om 08:32
Laatst bewerkt op 3/03/2021 om 08:42

Oud-rechercheur Bert Spoelstra (66) uit Heerlen heeft een boek geschreven over de gruwelijke moord op Gabriëlle Widdershoven uit Kerkrade, die tijdens een campervakantie in Oostenrijk in 1990 op beestachtige wijze om het leven werd gebracht. Haar man René raakte hierbij ernstig gewond. Het nieuwe schrijfwerk, in bezit van ZO-NWS, van de voormalig speurder heet Bad Moon Rising. 

Spoelstra, inmiddels na vele dienstjaren een gepensioneerd politieagent, sprak voor dit boek met oud-collega’s van hem, familieleden van het tweetal Widdershoven en kreeg de beschikking over proces-verbalen vanuit Oostenrijk en de Nederlandse politie. 

Verder worden de twee daders, de Slowaken Lubor Masar en Jan Molnar, uitgelicht. Gabriëlle en René Widdershoven vertrokken in de zomer van 1990 goedgeluimd met hun camper en hondje Bobo richting vakantiebestemming Oostenrijk. 

Wat hen tijdens hun reis op een rustplaats langs de snelweg overkwam, tart na al die jaren nog elke beschrijving. Gabriëlle werd als een beest afgeslacht door de bovengenoemde Slowaken en gedumpt op een grasveldje en René werd bijkans invalide geslagen en geschopt. Zijn leven was sinds dat moment een hel. Hij overleed afgelopen jaar. 

Advertenties