Oud-gemeentesecretaris Jo Nelissen overleden

foto © ZO-NWS | archief
Gepubliceerd op 11/11/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 14/11/2022 om 10:10

Oud-gemeentesecretaris van de voormalige gemeente Onderbanken Jo Nelissen, is woensdag overleden. Hij was ook jarenlang de organisator van de herdenking van de Belgische verzetstrijders.

Nelissen (83) ging in 1984 aan de slag als gemeentesecretaris van de twee jaar eerder opgerichte fusiegemeente Onderbanken. Die functie vervulde hij tot 1989. Voor zingen maakte de Schinveldenaar ook altijd tijd vrij. Hij was jarenlang lid van Zangvereniging Oranje, waar hij als voorzitter van het erebestuur in 1991 benoemd werd tot beschermheer van het Schinveldse koor.

Ondanks het feit dat de gezondheid van Nelissen achteruitging, was hij afgelopen zondag toch nog aanwezig bij het concert en de feestmiddag van de vereniging.

Jo Nelissen was ook de drijvende kracht achter de herdenking van de zeven Belgische verzetstrijders die ieder jaar in september herdacht worden met een H.Mis en een bijeenkomst bij het monument in het Wildpark in Gangelt.

Zijn maatschappelijke inzet bleef niet onopgemerkt en in 1999 mocht hij dan ook een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen van toenmalig burgemeester Hub Meijers.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties