Opvang in Skaeve Huse Ubachsberg definitief van de baan

foto: iStock
Gepubliceerd op 3/06/2024 om 10:35
Laatst bewerkt op 3/06/2024 om 10:35

Een meerderheid van de Voerendaalse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het schrappen van de zogeheten Skaeve Huse in Ubachsberg. Vier van de zes fracties (VVD, Voerendaal Actief, Democraten Voerendaal, CDA) hadden daartoe een motie ingediend.

Skaeve Huse zijn woonunits die worden bewoond door mensen die vanwege complexe psychiatrische problemen niet zelfstandig kunnen wonen.

Meteen na het steekincident met dodelijke afloop bij de Skaeve Huse van Mondriaan in Heerlen werden er vraagtekens gezet bij de Skaeve Huse-locatie (Ubachsberg) die het college van B&W van Voerendaal op het oog had.

Enkele weken geleden werd aan burgemeester Wil Houben een petitie met 400 brieven overhandigd waarmee de bewoners kenbaar maakten dat de twee inmiddels geplaatste woonunits op een allesbehalve 'prikkelvrije' locatie staan: aan de ene kant ligt het voetbalterrein en aan de andere kant het schietterrein van de schutterij van Ubachsberg.

Nu er een streep door de huidige locaties is gezet vindt een meerderheid van de Voerendaalse politiek dat de problematiek van beschermd wonen, waaronder het concept Skaeve Huse valt, beter regionaal kan worden opgepakt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties