Oplossen krapte op stroomnet gaat nog jaren duren

Gepubliceerd op 1/03/2024 om 15:16
Laatst bewerkt op 1/03/2024 om 17:25

Het overvolle elektriciteitsnet in Limburg blijft de komende 10 jaar nog een groot probleem. Dat heeft gedeputeerde Marc van Caldenberg vrijdag laten weten tijdens een vergadering van Provinciale Staten.

Daar werd de voortgang van de energietransitie besproken. Door te weinig capaciteit kunnen grote wind- en zonneparken niet worden aangesloten. Echter de krapte op het stroomnet is ook een groot probleem voor nieuwe gebouwen en bedrijven. In Kerkrade kan het wijkzorgcentrum bij VIE niet open gaan omdat het nog geen stroomaansluiting krijgt. Terwijl Beekdaelen nog niet weet of er een stroomaansluiting gerealiseerd kan worden voor het nieuwe gemeentehuis dat op het industrieterrein in Nuth gebouwd moet worden.  

Volgens de gedeputeerde moet het Limburgse stroomnet fors uitgebreid worden. Momenteel staan er bijvoorbeeld zo'n 6.500 transformatorhuisjes in de provincie. Dat aantal moet ruimschoots verdubbeld worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties