Openbare informatieavond over badhokjes en museumfunctie pompgebouwen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 3/04/2024 om 11:16
Laatst bewerkt op 3/04/2024 om 11:16

In de raadzaal van het bestuurscentrum in Brunssum vindt dinsdag 9 april een informatieavond plaats. Op de agenda staan de oude kleedhokjes aan de rand van de Brunssummerheide en museumfunctie van de pompgebouwen in het Schutterspark

De kleedhokjes van het oude zwembad bij de Brunssummerheide worden niet gesloopt. Dat werd in 2019 besloten. Nu gaan de badhokjes een monumentale status krijgen en worden deze opgeknapt. De badhokjes hebben ook een grote rol gespeeld bij het verbergen van Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Na de sloop van de manege en na de komst van de buitenring liggen de badhokjes er verlaten bij.

Het tweede punt op de agenda is het haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor een museumfunctie in de pompgebouwen van het Schutterspark. Onderzocht wordt hoe de Jack Aldewereld Stichting samen met andere initiatieven passen in het plan. Dan gaat het bijvoorbeeld om het Mijnmuseum, de Heemkundevereniging en het tentoonstellen van de oude tram van de Limburgsche Tramweg Maatschappij die ooit in Brunssum dienst deed.

De informatieavond begint om 19.00 uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties