Oorlogsmonument in Thull toch niet gestolen

foto : Jo Schoonbrood
Gepubliceerd op 25/04/2023 om 10:17
Laatst bewerkt op 27/04/2023 om 07:43

De bronzen plaquette van het oorlogsmonument in Thull blijkt niet gestolen. Dat meldt Jo Schoonbrood uit Schinnen.

Schoonbrood, voorzitter van de vereniging Historisch Schinnen, schrijft op Facebook dat er wel geprobeerd is om de plaquette te stelen maar dat dat niet gelukt is. De plaat bleek los te zitten en is daarom door de gemeente weggehaald en ondergebracht bij de buitendienst van de gemeente. 

Momenteel voert het bedrijf Kunstwacht uit Delft groot onderhoud uit aan alle kunstwerken in de openbare ruimte. Dit bedrijf zal herplaatsing van de maquette voor zijn rekening nemen.

Het monument staat aan de Mulderwegske en bestaat uit 8 stenen. Zes kleinere stenen en twee grote. De stenen staan voor de twee volwassenen en zes kinderen die op 24 november 1944 om het leven kwamen bij een ontploffing van munitie. De plaquette was op één van de twee grotere stenen bevestigd. 

In 2001 werd de plaquette met daarop de namen en leeftijd van de slachtoffers wel al door vandalen ontvreemd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties