Ook weer koningsvogelschieten in Brunssum

foto © ZO-NWS | Schutterij St. Gregorius de Grote
Gepubliceerd op 9/05/2022 om 09:55
Laatst bewerkt op 9/05/2022 om 10:33

Op Hemelvaartsdag organiseert Schutterij St. Gregorius de Grote in Brunssum het koningsvogelschieten. Leden van de schutterij strijden dan weer na een verplichte coronapauze om het koningschap voor het aanstaande schuttersseizoen.

Er wordt geschoten op houten platen. Daarop zijn door bewoners van Radar Activiteitencentrum de Rozengaard kleurrijke vogels geschilderd.

Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom op het schietterrein d’r Knoa bij VV de Leeuw aan de Olieslager in Brunssum. De schutterij trekt rond die tijd binnen samen met de St. Sebastianus Schützenbruderschaft uit Höngen. Als zustervereniging van St. Gregorius de Grote zijn zij al jaren in Brunssum als gast aanwezig met een vaste delegatie en hun eigen 'majestäten'.

Ton Hanssen is de huidige koning en waakt inmiddels al 3 jaar over het koningszilver. Of hij ook het komende seizoen koning blijft wordt op Hemelvaartsdag duidelijk. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties