Ook Voerendaal gaat problemen woningaanbod aanpakken

foto: iStock
Gepubliceerd op 4/12/2023 om 10:29
Laatst bewerkt op 4/12/2023 om 11:01

Net als andere gemeenten gaat ook Voerendaal de strijd aan met de situatie op de woningmarkt. Als het aan de gemeente ligt komen er in het komende jaren honderden woningen bij.

Volgens het masterplan dat de gemeenteraad deze maand bespreekt heeft de gemeente enkele locaties waar gebouwd kan worden. Om te voorkomen dat er gespeculeerd wordt met de grondstukken is de gemeente van plan om het zogenaamde voorkeursrecht te laten gelden voor deze locaties. Zodra de locaties verkocht worden moeten deze eerst aan de gemeente Voerendaal worden aangeboden.

Eerder liet de gemeente al weten dat zij 450 woningen wil bouwen, echter die plannen zijn nu fors uitgebreid naar maximaal 650 woningen. Doel is om de doorstroom op de woningmarkt weer vlot te trekken. Vooral starters hebben het heel moeilijk om een geschikt onderkomen te vinden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties