Ook OM in hoger beroep in zaak Nicky Verstappen

Gepubliceerd op 24/11/2020 om 18:59
Laatst bewerkt op 25/11/2020 om 11:04

Ook het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak Nicky Verstappen. Direct na de uitspraak afgelopen vrijdag kondigde Jos Brechs' advocaat Gerald Roethof aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Brech kreeg 1,5 jaar cel opgelegd voor het ontvoeren en seksueel misbruiken van de tiener en voor het bezit van kinderporno. Hij werd vrijgesproken van doodslag wegens gebrek aan bewijs.

"Het OM is van mening dat het opzettelijk doden van de 11-jarige jongen wettig en overtuigend bewezen kan worden. Ook is het OM van oordeel dat de maatregel van TBS met dwangverpleging opgelegd moet worden", laat het OM in een reactie weten. 

Tijdens het zeven dagen durende inhoudelijke proces eiste het Openbaar Ministerie (OM) eerder vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Brech, die zelf altijd heeft ontkend Verstappen te hebben ontvoerd, seksueel misbruikt en daarna te hebben gedood.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties