Ook in hoger beroep taakstraf voor beveiligers geëist

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 12/05/2022 om 09:42
Laatst bewerkt op 12/05/2022 om 13:09

Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee beveiligers van het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen ook in hoger beroep een taakstraf van 180 uur geëist. Dat meldt dagblad De Limburger. De eis is gelijk aan de straf die de rechtbank in Maastricht de mannen heeft opgelegd.

De rechtbank in Maastricht oordeelde dat de twee mannen schuldig waren aan de dood van een 38-jarige Heerlenaar. Verder moeten ze de nabestaanden ook een schadevergoeding betalen.

In de nacht van 10 juli 2017 kwamen de beveiligers uit Sittard en Maastricht in het ziekenhuis een verwarde man uit Heerlen tegen. De man reageerde direct agressief en deelde een klap uit, waarna de beveiligers probeerden hem in bedwang te houden. Eén van de twee beveiligers, een 130 kilo wegende man, is bovenop de Heerlenaar gaan liggen en heeft hem in een nekklem gehouden tot de politie zo'n 12 minuten later arriveerde. De Heerlenaar was onwel geworden en overleed vier dagen later in het ziekenhuis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties