Ook in hoger beroep 20 jaar cel geëist tegen Kerkradenaar

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/02/2021 om 13:34
Laatst bewerkt op 5/02/2021 om 14:58

Kerkradenaar Yarmi D. die betrokken was bij de mislukte plofkraak in Brunssum en de Parkstad Bende, hoorde in hoger beroep opnieuw twintig jaar cel tegen zich geëist worden. 

Samen met zijn compagnon Geoffrey D. uit Hoensbroek moesten zich deze week verantwoorden voor het gerechtshof. De twee staan onder andere terecht voor een gewelddadige overval in Landgraaf in 2016. Hierbij hadden de heren zich verkleed als agenten en werd de bewoner neergeschoten.

Verder moeten de heren zich ook verantwoorden voor de diefstal van een auto en diverse woninginbraken die de mannen solo hadden uitgevoerd. De rechtbank Limburg veroordeelde Yarmi tot 14 jaar cel. Ondanks dat het DNA van Yarmi bij de plofkraak in Brunssum werd aangetroffen, sprak de rechtbank in Maastricht hem vrij wegens onvoldoende bewijs. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt moet de 44-jarige Hoensbroekenaar 13 jaar de cel in.

De rechtbank spreekt volgens De Limburger van een zeer gewelddadige manier van werken met ongekende brutaliteit. Binnenkort doet het hof uitspraak in deze zaak. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties