Ook in hoger beroep 19,5 jaar cel voor weduwe Bobo Jalloh

Gepubliceerd op 22/12/2022 om 11:45
Laatst bewerkt op 22/12/2022 om 12:20

Ook in hoger beroep houdt de rechter vast aan de 19,5 jaar cel voor de weduwe van Bobo Jalloh uit Landgraaf. Voor een 53-jarige medeverdachte pakte het hoger beroep goed uit. Zijn eerdere veroordeling van veertig maanden cel werd omgezet in vrijspraak. 

In mei 2017 werd de 29-jarige Jalloh met veel geweld in zijn woning in Landgraaf om het leven gebracht. Dit terwijl drie kinderen in de woning aanwezig waren. Zijn schedel werd ingeslagen en daarna werd hij acht keer met een mes gestoken. Wie wat precies gedaan heeft, is voor de rechtbank niet duidelijk.

Wel is vastgesteld dat de weduwe van Jalloh, en twee medeverdachten in de woning waren die nacht. Ook is bewezen dat de vrouw opdracht gegeven heeft tot de daad. Dat zou gebeurd zijn in de winkel van 53-jarige. Hierdoor zou hij ook van de moordplannen op de hoogte zijn. Het Hof in Den Bosch zag hiervoor niet voldoende bewijs en sprak de Landgravenaar vrij.  

Eerder kreeg Jallohs weduwe ook al 19,5 jaar cel opgelegd. Medeverdachten Hub M. uit Brunssum en Dave G. uit Geleen kregen 17,5 en 21,5 jaar. Hub M. is inmiddels overleden terwijl hij in detentie zat en G. ging niet in beroep.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties