Ook FC Groningen plant huldiging, stadion uitverkocht

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 6/05/2024 om 09:59
Laatst bewerkt op 6/05/2024 om 10:03

In navolging van Roda JC heeft ook FC Groningen een mogelijke huldiging gepland in het geval de Trots van het Noorden vrijdagavond naar de Eredivisie promoveert. Spelers en staf worden dan op zondagmiddag 12 mei vanaf 13.00 uur gehuldigd in stadion Euroborg.

FC Groningen, dat een beter doelsaldo heeft dan de Trots van het Zuiden, moet voor het vieren van een promotiefeest vrijdagavond in eigen huis winnen van directe concurrent Roda JC. De Kerkradenaren hebben drie punten voorsprong op de ranglijst en hebben dus voldoende aan een remise om te promoveren.

Stadion Euroborg (22.550 toeschouwers) is al wekenlang uitverkocht voor deze promotiekraker. Mocht Roda JC promoveren, dan is op zaterdag 11 mei de huldiging op de Markt in Kerkrade.

Afgelopen vrijdag liep Roda JC directe promotie mis (ondanks een 2-0 zege op SC Cambuur) doordat FC Groningen in blessuretijd de gelijkmaker (1-1) scoorde tegen Telstar in Velsen. In het Parkstad Limburg Stadion heerste grote verwarring door miscommunicatie, met name toen stadionspeaker Wim Frijns meldde dat 'Telstar 2-1 zou hebben gescoord tegen FC Groningen', maar daar bleek geen sprake van. Willem II promoveerde vrijdag reeds naar de Eredivisie dankzij een 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties