Ook Brunssum en Simpelveld ontvangen miljoenen uit volkshuisvestingsfonds

Gepubliceerd op 14/05/2024 om 13:32
Laatst bewerkt op 14/05/2024 om 15:41

Ook de gemeenten Brunssum en Simpelveld ontvangen meerdere miljoenen uit het Nationale Volkshuisvestingsfonds. Eerder werd al bekend dat Heerlen 16,8 miljoen euro toucheert via dit fonds.

Brunssum ontvangt 3,4 miljoen om de oude woningen in de wijken Schuttersveld en Brunssum-Noord op te knappen en te verduurzamen. Simpelveld kan met 1,3 miljoen aan de slag in De Baan in Bocholtz. In deze twee gemeentes krijgen in totaal zo'n 150 particuliere woningen een opknapbeurt.

Deze miljoenen komen voor deze gemeenten bovenop andere subsidies, zoals de Regio Deal Parkstad Limburg. Een aantal subsidieaanvragen werd gezamenlijk ingediend via de Stadsregio Parkstad Limburg.

De Parkstad-gemeenten vragen sinds jaar en dag aandacht voor de problematiek omtrent de woningvoorraad.  Veel woningen dateren uit de tijd dat in deze regio de steenkoolmijnen nog volop draaiden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties