Ook Brunssum behandelt motie over openluchtzwembad

foto @ ZO-NWS | archief
Gepubliceerd op 23/11/2022 om 14:36
Laatst bewerkt op 23/11/2022 om 16:17

De Brunssumse partijen PAK en de SP dienen een motie in voor een onderzoek naar een openluchtzwembad binnen Parkstad. De motie sluit aan een online-petitie die 4.000 maal getekend werd.

Hieruit bleek dat in Parkstad veel vraag is naar een dergelijke voorziening. Doel van het onderzoek is om duidelijk te krijgen of een openluchtbad in Parkstad realiseerbaar is. De politieke partijen zijn wel van mening dat het onderzoek door zoveel mogelijk Parkstad- gemeenten gedragen moet worden, zodat ook de kosten van 30.000 euro voor het onderzoek verdeeld kunnen worden. Het bad moet bovendien duurzaam, betaalbaar en rendabel zijn voor zowel burgers als de deelnemende gemeenten. De plaats van het bad is op dit moment nog niet aan de orde.

In Kerkrade werd een soortgelijke motie ingediend door acht partijen en werd uiteindelijk aangenomen met 25 stemmen voor en twee tegen. Brunssum had met zwembad De Zeekoelen in het verleden een buitenbad. Uit financiële overwegingen werd het bad verkocht en realiseerde de nieuwe eigenaar een natuurbad op de plek van het zwembad.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties