Ontmoetingsplekken voor Oekraïense vluchtelingen Voerendaal

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/04/2022 om 09:25
Laatst bewerkt op 25/04/2022 om 09:33

Oekraïense vluchtelingen in Voerendaal kunnen vanaf deze week iedere week naar twee informatie en ontmoetingspunten. De ontmoetingsmomenten moeten de vluchtelingen een plek geven voor een luisterend oor en een rustplaats zijn om even onder taalgenoten te zijn. 

Het eerste ontmoetingsmoment is al geweest bij de Burgerij Ransdaal. Daar konden vluchtelingen donderdag al terecht. Het volgende moment vindt plaats in de Burgerij Voerendaal-Kunrade op maandagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur. 

Vluchtelingen die vervoer nodig hebben, kunnen gratis gebruik maken van de BuurtBus via 06-130 314 72 of via burgerij@voerendaal.nl. 

Ook is de gemeente op zoek naar gastvrouwen en gastheren die op vrijwillige basis mee willen helpen bij de informatie en ontmoetingspunten voor Oekraïense vluchtelingen. Ook zij kunnen contact opnemen via 06-130 314 72 of burgerij@voerendaal.nl. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties