Onderzoek naar schietpartij Treebeek heropend

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/09/2021 om 11:37
Laatst bewerkt op 7/09/2021 om 14:51

Ook na het bestuderen van de beelden van de schietpartij op de Platostraat in Treebeek blijft het Openbaar Ministerie bij het standpunt dat hoofdverdachte Robin G. uit Jabeek gericht geschoten heeft. 

Tijdens de behandeling van de rechtszaak op 14 juni besloot de rechtbank dat de verschillende beelden van de schietpartij van 27 mei 2020 nader onderzocht moesten worden. Daarom werd het onderzoek in de zaak weer heropend.

Robin G. uit Jabeek is hoofdverdachte in deze zaak. Vermoedelijk is een langslepend conflict in de drugswereld de aanleiding geweest voor de wilde achtervolging die eindigde in een schietpartij. Door de analyse van verschillende opnames moest duidelijk worden waar hij stond en in welke richting hij schoot. Op de beelden is te horen dat zes schoten werden gelost. De recherche heeft drie kogelinslagen gevonden.

Eerder eiste het OM al celstraffen van drie jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk. Robin G. blijft beweren dat hij niet gericht op zijn belagers heeft geschoten, maar in de lucht. De rechtbank doet op 20 september uitspraak.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties