Onderzoek naar corona in Gangelt loopt op zijn einde

Gepubliceerd op 14/04/2021 om 15:17
Laatst bewerkt op 14/04/2021 om 16:06

Viroloog Hendrik Streeck stopt vrijdag met het grootschalige coranaonderzoek in Gangelt. Het eindresultaat van het onderzoek zal binnenkort openbaar worden gemaakt.

De viroloog en zijn team hebben meer dan een jaar data verzameld over de ontwikkelingen van het virus in Gangelt. Het kerkdorpje Langbroich wordt gezien als de hotspot waar in februari 2019 het virus voor het eerst bij een echtpaar werd ontdekt. Tijdens een carnavalszitting in het dorp werd het virus verder verspreid. Ook een kinderdagverblijf in het nabij gelegen dorpje Breberen bleek een hotspot te zijn. 

Na vrijdag wordt alle data volgens de Duitse krant Aachener Zeitung verwerkt dan moet duidelijk worden hoe het virus zich heeft verspreid. Ook de ontwikkeling van de immuniteit en het percentage mensen die niet weten dat zij het virus hebben gehad werden in beeld gebracht.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties