Ondernemers in Heerlen blijven last hebben van winkeldieven

foto : iStock
Gepubliceerd op 25/04/2023 om 09:23
Laatst bewerkt op 25/04/2023 om 10:05

De gemeente Heerlen blijft in negatieve zin hoog scoren als het om winkeldiefstallen gaat. In totaal werden het afgelopen jaar 407 aangiften gedaan bij de politie.

De centrumstad van Parkstad heeft alleen Maastricht als Limburgse stad voor zich. Daar werden 464 winkeldiefstallen gemeld. Ook Sittard-Geleen en Kerkrade staan hoog in de lijst van Limburgse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Uit de cijfers blijkt tevens dat het aantal winkeldiefstallen de laatste maanden fors is toegenomen. 

Hoewel in Limburg ook het aantal diefstallen weer is toegenomen blijkt Groningen de sterkste stijger te zijn. In de noordelijke provincie is een stijging van 69 procent te zien. Landelijk is het aantal winkeldiefstallen van 9.300 gestegen tot 12.600 meldingen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties