Onderhoud aan Stammenderbos in Sweikhuizen

Gepubliceerd op 17/11/2023 om 13:23
Laatst bewerkt op 17/11/2023 om 15:06

Natuurmonumenten is enige tijd geleden in het Stammenderbos gestart met het programma Natuur uit. Voor de volgende stap van het programma gaat het bos tussen de voormalige gemeente Schinnen en Spaubeek op de schop.

In het hellingsbos gaat flink gesnoeid en gekapt worden, laat een boswachter van Natuurmonumenten tijdens een excursie voor omwonenden weten.

Dat is nodig omdat er in het ruim 75 hectare grote bosgebied nog veel bomen en planten staan die hier niet thuishoren. Zoals de Amerikaanse eik, Amerikaanse vogelkers en Japanse duizendknoop. Die exoten verdringen eigen soorten zoals beuken, elzen en essen, waardoor de diversiteit in het gedrang komt.

Dat kappen gaat volgens Dagblad de Limburger in etappes. Vorig jaar werd ook al flink gekapt en gesnoeid in het bos. Natuurmonumenten laat weten Dat door in fases en verspreid door het bos aan de slag te gaan, wordt voorkomen dat een groot gebied kaal wordt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties