Ondergrondse hennepplantage ontdekt: drie aanhoudingen

Foto: gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 10/02/2023 om 09:22
Laatst bewerkt op 10/02/2023 om 09:32

Bij invallen in vier woningen aan de Geleenderweg in Sittard werd een ondergrondse hennepplantage aangetroffen. Drie mannen zijn door de politie aangehouden.

De invallen vonden donderdag plaats na een melding over de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen. Dat werd inderdaad gevonden. Maar tijdens de doorzoekingen werd ook een ondergrondse, volledig in werking zijnde, hennepplantage aangetroffen.

Die durfde de politie niet te betreden, met het oog op veiligheid. Daarom werd deze met een graafmachine gedeeltelijk ontmanteld. Na de graafwerkzaamheden werd de ontstane ruimte volgestort met zand. Tevens was er sprake van stroomdiefstal.

Bij de verdachten gaat het om drie mannen in de leeftijd van 29, 33 en 48 jaar uit de Sittard-Geleen. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt en zij zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Een afgedekt gat in de grond gaf toegang tot de ondergrondse hennepplantage. foto: Politie

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties