Ondanks veel doelpunten Roda toch uitgeschakeld voor beker

foto: HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 3/11/2023 om 09:04
Laatst bewerkt op 3/11/2023 om 10:37

In een doelpuntrijke wedstrijd in Nijmegen was het uiteindelijk Roda JC dat met 5-3 als verliezer van het veld ging. De Kerkradenaren liggen daarmee uit het bekertoernooi.

Roda JC kwam donderdagavond op voorsprong door Sami Ouaissa. Echter lang kon de koploper van de eerste divisie niet genieten van de voorsprong. NEC scoorde twee minuten later de gelijkmaker en voordat de Kerkradenaren er erg in hadden keken zij tegen een 3-1 achterstand aan. Toch liet de ploeg van Bas Sibum zich niet uit het veld slaan en kwam nog voor rust terug tot 3-3. 

Tijdens de tweede helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd en wisten beide enkele fraaie kansen te creëren. Tien minuten voor het einde werd de druk dan toch te groot voor Roda en werd de knap keepende doelman Hamers toch gepasseerd. Een alles of niets poging van Sibum door met vier aanvallers te gaan spelen mocht niet baten. De koempelclub moest zelf nog een tegendoelpunt incasseren.

Roda kan zich nu concentreren op de competitie. Maandag staat de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties