Nu nog een klein positief saldo voor de gemeente Voerendaal

Gepubliceerd op 17/10/2023 om 11:26
Laatst bewerkt op 17/10/2023 om 12:14

Voor het komende jaar is het de gemeente Voerendaal gelukt een sluitende begroting te presenteren met nog een kleine plus van 32.000 euro.

Meerjarig ziet het bij de gemeente Voerendaal minder rooskleuring uit. In 2025 is er nog altijd een positief saldo van 95.000 euro. Echter voor de jaren 2026 en 2027 duikt de gemeente voor meerdere miljoenen het rood in. De meeste gemeenten in Nederland laten voor deze jaren overigens negatieve cijfers zien. Oorzaak is een forse daling van de algemene uitkering van het Rijk aan de gemeenten. Dat terwijl de kosten voor WMO en Jeugdzorg juist fors stijgen.

De gemeente kan niet voorkomen dat ook de burgers de beurs moeten trekken. Het vastrecht van de afvalstoffenheffing stijgt met zo'n 40 euro. Ook de rioolheffing moet met 15 euro verhoogd worden om kostendekkend te blijven. Voor de exacte kosten van de Onroerende zaakbelasting is de gemeente nog aan het wachten op de definitieve cijfers van BsGW (De gezamenlijke belastingdienst voor onder andere gemeentelijke belastingen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties