Noodlijdend EHC: Passart-VKC verbaasd, Van der Luer teleurgesteld

Foto: EHC
Gepubliceerd op 2/04/2024 om 09:53
Laatst bewerkt op 2/04/2024 om 11:02

De hele kwestie rondom voetbalvereniging EHC uit Hoensbroek, dat deze week zijn eigen faillissement gaat aanvragen, zorgt op de achtergrond voor veel onrust. Zo stelt buurtclub Passart-VKC tegenover ZO-NWS nooit benaderd te zijn voor samenwerking en heeft een teleurgestelde hoofdtrainer Eric van der Luer geen vergoeding meer ontvangen.

EHC kampt met circa 80.000 euro aan schulden. Onderzoek door het interim-bestuur heeft uitgewezen dat dit bedrag nooit meer terugbetaald kan worden. Het plan is om na het faillissement een nieuwe vereniging op te zetten, die op dezelfde accommodatie speelt. Deze zal dan instromen in de vijfde klasse.

Het bestuur legde vorige week tijdens een ledenvergadering drie scenario’s op tafel: optie één was een faillissement, waarbij de leden naar andere clubs zouden overstappen en optie twee was een door de gemeente Heerlen gewenste fusie met buurclub Passart-VKC. De gemeente  bood aan om in ruil daarvoor de achterstallige huurschuld van 33.000 euro kwijt te schelden de rest van de schulden, 47.000 euro te saneren.

Het voorkeursscenario van het bestuur was echter optie drie, waarbij de club het faillissement aanvraagt en vervolgens een nieuwe vereniging opzet. Hiervoor werd door de leden ook gekozen. “Twee uur voor die vergadering zijn wij als clubbestuur  ontboden bij wethouder Martin de Beer”, vertelt Passart-VKC-voorzitter Leon Geilen. “Wij zijn toen op de hoogte gesteld over de ontstane situatie en hebben aangegeven dat samenwerking tussen beide clubs een optie is." 

“Wij zijn echter tot op heden nóóit benaderd door iemand van EHC om dit plan te bespreken. Dat vind ik een gemiste kans”, aldus Geilen. De Passart-VKC voorzitter zegt verbolgen te zijn over het feit dat de gemeente Heerlen EHC heeft toegezegd dat  de club, na het uitspreken van het faillissement, over de kantine en een veld kan beschikken. "Hierover is het laatste woord zeker nog niet gesproken. Deze week zal dit  ter sprake komen tijdens een vergadering van de voorzitters in het amateurvoetbal,” aldus Leon Geilen. 

Oud-Roda speler Eric van der Luer is hoofdtrainer bij het noodlijdende EHC. De voormalig prof heeft geen vergoeding meer ontvangen en het UWV inmiddels om advies gevraagd over deze kwestie. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties