Verdediging Donny M. vraagt 14 jaar en tbs met dwangverpleging

Gepubliceerd op 18/10/2024 om 14:47
Laatst bewerkt op 18/10/2024 om 15:56

De advocaten van Donny M. zijn van mening dat er in de zaak van Gino van der Straeten geen sprake is van moord. Zij vinden 14 jaar plus tbs met dwangverpleging voor doodslag meer op zijn plek.

Dat is een aanzienlijk lagere straf dan het Openbaar Ministerie woensdag eiste. Volgens de officier van justitie moet de 24-jarige Donny 28 jaar de cel in met aansluitend tbs en dwangverpleging.

Justitie en de verdediging zijn het er wel over eens dat een celstraf op zijn plaats is. Ook zijn beide partijen het erover eens dat Donny M. geholpen moet worden en onder toezicht moet komen te staan.

De verdediging vindt de 28 jaar celstraf ook veel te hoog in vergelijking met de straf die Jos B. kreeg voor het doden van de 11-jarige Nicky Verstappen. De voormalige inwoner van Simpelveld zit momenteel een celstraf uit van 16 jaar en tbs.

Ik besef dat ik de samenleving heb geschokt met mijn daden. Dit had nooit mogen gebeuren.

Donny M.

Het laatste woord was voor de verdachte. Hij richtte zich tot de slachtoffers en zei dat hij spijt had van het leed dat hij hen aangedaan had. De advocaten benadrukten dat het slotwoord van Donny door hem zelf was opgeschreven en oprecht bedoeld was.

Het is nu aan de rechter om tot een oordeel te komen. Hiervoor neemt de rechtbank ruimschoots de tijd. De uitspraak staat gepland voor woensdag 27 november.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties