Primeur bij Rd4 met waterstof aangedreven huisvuilwagen

De wethouders van de bij Rd4 aangesloten Parkstad-gemeenten bij de nieuwe vuilniswagen. Foto: Rd4
Gepubliceerd op 18/10/2024 om 10:07
Laatst bewerkt op 18/10/2024 om 10:17

Een primeur bij reinigingsdienst Rd4 in Heerlen. Daar is een proef gestart met het inzamelen van huisvuil met een op waterstof aangedreven vuilniswagen.

De nieuwe vuilniswagen vervangt een bestaand diesel-voertuig en wordt ingezet in de 10 aangesloten gemeenten.

Met de nieuwe vuilniswagen wil Rd4 de komende maanden vooral het duurzaam alternatief uittesten. Daartoe is op op het terrein van Rd4 in Heerlen een tijdelijk waterstofvulpunt geplaatst. De proef is ook bedoeld om ervaring op te doen met de alternatieve brandstoftechnologie in combinatie met het heuvelachtige gebied.

"Duurzaamheid staat bij Rd4 hoog in het vaandel, en de inzet van zero-emissie voertuigen zoals deze is een belangrijke stap in onze ambitie om de milieu-impact van onze werkzaamheden te minimaliseren", zegt Rd4 directeur Roger Wetzels. "Dit proefproject is voor ons een uitgelezen kans om bij te dragen aan de vergroening van de mobiliteitssector en het behalen van de klimaatdoelstellingen."

De wethouders van de bij Rd4 aangesloten Parkstad-gemeenten bij de nieuwe vuilniswagen. Foto: Rd4

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties