Eis: 28 jaar cel en tbs tegen Donny M. voor moord op Gino

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 16/10/2024 om 12:18
Laatst bewerkt op 16/10/2024 om 12:24

Justitie heeft woensdag 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 24-jarige Donny M. uit Geleen. Hij wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en vermoorden van Gino van der Straeten (9), in juni 2022. Ook is hem het in bezit hebben van kinderporno en het ontucht plegen met een jongen uit Kerkrade ten laste gelegd. 

Het OM maakte de strafeis bekend in de rechtbank van Maastricht tijdens een urenlang requisitoir op de derde procesdag in deze moordzaak. Hierin werden ook bewakingsbeelden vertoond van woensdag 1 juni 2022 toen Donny M. Gino op zijn stepje in Kerkrade achtervolgde, voordat hij in de avonduren het jongetje ontvoerde vanaf een voetbalveldje aan de Zonstraat/Hertogenlaan in de wijk Chevremont.

Daarnaast waren er beelden te zien van delen van de verhoren door de recherche. Donny M. bekende al eerder dat hij betrokken was geweest bij het ontvoeren, misbruiken, doden én wegmaken van het lichaam van Gino van der Straeten.

Die woonde eigenlijk in Maastricht, maar logeerde ten tijde van zijn plotse verdwijning bij zijn zus in Kerkrade. Volgens de aanklagers is wettig en overtuigend bewezen dat M., die volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum tbs met dwangverpleging opgelegd moet krijgen, juridisch gezien een moord pleegde. 

“Verdachte had namelijk meerdere momenten om zich te kunnen beraden. Maar Gino moest dood. Er was voor Donny M. geen weg meer terug.” Vrijdag zullen de twee advocaten hun pleidooi gaan houden in deze zaak. De rechtbank zal in een later stadium uitspraak doen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties