Zorgminister Agema verandert niets aan plannen Zuyderland

Foto Zuyderland
Gepubliceerd op 10/10/2024 om 16:35
Laatst bewerkt op 10/10/2024 om 18:21

Zuyderland kan van zorgminister Fleur Agema doorgaan met de plannen om diverse afdelingen van het ziekenhuis in Heerlen te verplaatsen naar Sittard-Geleen. Dat is niet het resultaat waar de Tweede Kamer op gehoopt had.

De minister bracht donderdag een bezoek aan Zuyderland met de opdracht van de Tweede Kamer om het bestuur van het ziekenhuis te overtuigen dat het inkrimpen van het ziekenhuis in Heerlen geen goed idee is voor de Parkstad regio. Zuyderland zegt dat door het gebrek aan personeel het niet mogelijk is op twee locaties spoedeisende zorg-afdelingen overeind te houden.

Het bouwen van een nieuw ziekenhuis in Heerlen in 2030 is volgens het ziekenhuisbestuur een goed moment om de zorg opnieuw te organiseren. Volgens de minister houdt Zuyderland er in de bouw rekening mee dat in de toekomst de afdelingen terug kunnen keren naar Heerlen als het personeelsprobleem is opgelost. 

Het verplaatsen van de spoedeisende zorg, de intensive care en de acute geboortezorg zorgt al een jaar lang voor veel commotie. Ook de politiek had duidelijk een mening over het inkrimpen. Een groot deel van de Tweede Kamer van mening is dat de overheid meer inspraak moet krijgen in de zorg. Ook de eigen partij van de PVV-minister vind dat het ziekenhuis in Heerlen niet mag inkrimpen.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties