Zwembad in kerk Heerlen gaat 7 miljoen kosten

foto: gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 3/10/2024 om 13:01
Laatst bewerkt op 3/10/2024 om 17:21

De gemeente Heerlen denkt 7 miljoen uit te moeten geven aan de verbouwing van de Franciscus van Assisi-kerk in Heerlen tot een stadszwembad. Dat blijkt uit het programma van eisen van de gemeente.

Hoewel de gemeente volgens dagblad De Limburger nog steeds niet eigenaar is van het kerkgebouw aan de Laanderstraat wordt er wel al gezocht naar een ontwerpbureau dat een gedetailleerd plan moet gaan maken.

In de monumentale kerk aan de Laanderstraat is een 25 meterbad met beweegbare vloer goed te realiseren. Uit het technisch onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren blijkt dat de vloer en de kelder geen probleem zijn. Ook zijn er voldoende opties om de werking van het chloorwater op het kerkgebouw tegen te gaan. Omdat de pastorie niet wordt meegenomen in de plannen moeten ook de receptie, horeca en kleedruimtes in de kerk worden ondergebracht.

De gemeente Heerlen wil al langere tijd een bad in het centrum hebben. Aanvankelijk werd gedacht aan een locatie aan de Putgraaf, maar het verbouwen van het karakteristieke kerkgebouw zou goedkoper zijn.

Kijk hieronder nog eens naar een gesprek met pastoor Irec Crasborn die het kerkgebouw mag verkopen namens het Bisdom Roermond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties