Vernieuwingsgroep tegen plan schrappen bus door Jabeek

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 30/09/2024 om 14:46
Laatst bewerkt op 30/09/2024 om 16:46

De Vernieuwingsgroep in de gemeenteraad van Beekdaelen is tegen het schrappen van de busverbinding door Jabeek. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Vanaf 2025 rijden geen bussen meer door Jabeek, zo blijkt uit het concept-vervoersplan van Arriva.

Volgens de Vernieuwingsgroep strookt dit niet met de wens van de provincie om dorpen in het platteland beter te ontsluiten. Uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders blijkt dat het opheffen van lijn 36 door de dorpskernen van Schinveld en Jabeek het gevolg is van afspraken met de provincie. Als alternatief zijn er bushaltes aan de rand van de dorpskernen gepland. De haltes bij Jabeek worden de komende maanden aangelegd.

Op de vraag of het nieuwe vervoersplan ook daadwerkelijk tot een betere ontsluiting van de kleine dorpskernen leidt is het antwoord dat de bus die door Schimmert, Hulsberg, Klimmen, Voerendaal en Kunrade rijdt, in de nieuwe planning ieder half uur gaat rijden in plaats van ieder uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties