De Oefenbunker mogelijk verplaatst vanwege overlast

foto: Google Maps
Gepubliceerd op 30/09/2024 om 13:43
Laatst bewerkt op 30/09/2024 om 15:15

De gemeente Landgraaf gaat mogelijkheden om de overlast van de poptempel De Oefenbunker te beperken, opnieuw bekijken. Dat is nodig omdat pogingen daartoe tot nu toe zijn mislukt.

Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad van Landgraaf.

De Oefenbunker is al meer dan veertig jaar een begrip op het gebied van muziek en cultuur in Landgraaf. De festivals, optredens en repetities in en rond het gebouw zorgen al jaren voor overlast bij omwonenden. Ondanks beperkingen en maatregelen blijft de overlast bestaan. 

De gemeente gaat de overige opties opnieuw tegen het licht houden. De duurste, maar ook de meest duurzame optie is het verplaatsen van de Oefenbunker. Daarbij wordt de Oefenbunker verplaatst naar een nieuw gebouw. Hiervoor heeft de gemeenten een locatie op Park Strijthagen op het oog. Met behoud van de voorzieningen en beëindigen van de overlast heeft het verplaatsen van de Oefenbunker de voorkeur van de gemeente. 

Andere opties zijn het sluiten van de Oefenbunker of om alles te laten zoals het nu is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties