Maastrichterstraat en Trichterweg gaan weer op de schop

Gepubliceerd op 25/09/2024 om 09:19
Laatst bewerkt op 25/09/2024 om 09:59

De Maastrichterstraat en de Trichterweg in Brunssum gaan weer op de schop. Hierbij worden een deel van de in 2022 aangebrachte veranderingen opnieuw aangepast. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de bewoners en de gemeenteraad.

De reconstructie van de twee straten mag voor de gemeente Brunssum een echt hoofdpijn dossier genoemd worden. Na de aanpassing van de wegen bleek dat er enkele zeer opzichtige fouten gemaakt waren, maar ook bleven mensen klagen over onveilige situaties. 

De Rijdende Rechter kwam er zelfs aan te pas nadat een bewoonster van de Trichterweg vond dat het verlaten van haar oprit zeer onoverzichtelijk was geworden en bovendien gevaarlijk door het gecombineerde voet- en fietspad. De rechter stelde echter vast dat de reconstructie van de weg een juist een hele vooruitgang was en dat de gemeente Brunssum niets te verwijten was.

Lees ook: Rijdende Rechter: Gemeente hoeft Trichterweg niet aan te passen

Toch besloot de gemeente in gesprek te gaan met omwonenden en werden er enkele verbetervoorstellen gedaan. Voor verantwoordelijk wethouder Hugo Janssen staat echter één ding vast: "Terugkeren naar de oude situatie is absoluut geen optie omdat die gevaarlijk was en niet meer aansloot op landelijk beleid."

Na zorgvuldig overleg wordt een aantal kruispunten aangepast door het verplaatsen van de fietspaden. Ook wordt de oversteekplaats bij de Maarstraat verbeterd. Verder wordt aan één  zijde van de Trichterweg de parkeerstrook verwijderd om meer plaats te maken voor het trottoir. Andere maatregelen die door omwonenden werden voorgesteld, zoals een 30 km zone of straten van rechts voorrang geven, zijn niet overgenomen omdat ze nieuwe verkeersproblemen of -knelpunten zouden veroorzaken.

Tegelijkertijd wordt de Maarstraat opnieuw ingericht en hier kunnen enkele extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De verwachting is dat de aannemer nog dit najaar en anders begint volgend jaar aan de slag kan gaan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties