Geliefd onderdeel van mountainbike route vernield door werkzaamheden

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 19/09/2024 om 10:48
Laatst bewerkt op 19/09/2024 om 12:40

Bij werkzaamheden op de Wilhelminaberg in Landgraaf heeft de gemeente een geliefd onderdeel van een mountainbikeroute vernield. De Landgraafse fractie van het CDA heeft hierover enkele vragen gesteld.

De zogenaamde wortelafdaling was een afdaling waarvoor vele MTB’ers uit heel Nederland en de Euregio naar Landgraaf kwamen. Op deze plek zijn ook wereldbekerwedstrijden verreden en het gold als de meest technische lange afdeling van Nederland. Ook de mountainbike vereniging trok hierover bij de gemeente aan de bel. 

Volgens de gemeente Landgraaf moest het pad plaatsmaken om veilig met zwaar materieel het bosgebied in te kunnen voor het rooien van instabiele en dode bomen. Na afloop van de werkzaamheden kan de mountainbike vereniging het pad naar wens opnieuw inrichten. De gemeente gaat hiervoor materiaal beschikbaar stellen.

Het CDA is van mening dat het onherstelbaar beschadigen van de afdaling schade heeft aangericht aan de reputatie en aantrekkingskracht van de Wilhelminaberg. Ook zet de fractie vraagtekens bij de communicatie richting de club.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties