Rechter legt vernieler monument Nicky Verstappen gebiedsverbod op

In het verleden werd het monument al meerdere malen beschadigd. foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 18/09/2024 om 15:42
Laatst bewerkt op 18/09/2024 om 16:29

Eric A. (54) hoeft niet meer de cel in, maar krijgt wel een gebiedsverbod voor de omgeving van het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. Dat heeft de rechtbank woensdag bepaald.

Het is al de vierde maal dat de Heerlenaar wordt veroordeeld voor het vernielen/bekladden van het monument voor de vermoorde Nicky Verstappen uit Heibloem.

Ook voor het bekladden van de broodjeszaak van een zus van de vermoorde Gino van der Straeten krijgt de man een gebieds- en contactverbod opgelegd. De bekladdingen op het pand van een naast familielid van de in 2022 om het leven gebrachte Gino betroffen onder meer een half afgemaakt hakenkruis.

De rechter is van mening dat deze straf de nabestaanden van beide families rust moet bieden. Voor iedere overtreding in de komende vijf jaar moet de Heerlenaar een week lang de cel in. De man wordt nu behandeld voor zijn psychoses en het gebruik van cannabis. Bovendien is hij ook ondergebracht in een vorm van begeleid wonen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties