Romeinse geschiedenis op Raadhuisplein

foto: gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 18/09/2024 om 13:21
Laatst bewerkt op 18/09/2024 om 15:33

In het nieuwe ontwerp voor het Raadhuisplein in Heerlen staat de Romeinse geschiedenis centraal. Verder is er aandacht voor groen, water en levendigheid. Dat heeft de gemeente Heerlen bekendgemaakt.

Volgens verantwoordelijk wethouder pas het nieuwe ontwerp goed bij deze plek. Het Raadhuisplein ligt in het hart van de verbinding met de Coriovallumstraat, het toekomstige Romeins museum en de Via Belgica. Er komen bankjes en her en der worden inscripties en Romeinse figuren aangebracht die verwijzen naar Romeins Heerlen.

Aan de kant van het raadhuis worden elementen gestapeld tot een tribune. De vloer is tevens een fontein waar kinderen en ouders heerlijk kunnen spelen. Ook komt er een watergoot op het plein die verwijst naar de waterloop die de Romeinen aanlegden tussen de Caumerbeek en de Geleenbeek en waarmee het badhuis van water werd voorzien.

In maart volgend jaar gaan de werkzaamheden op het plein van start. De opening is voorzien in de zomer. Meer impressies zijn te bekijken op internet: centrum.heerlen.nl/raadhuisplein

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties