WMC gaat flink snijden in jubileumeditie

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 18/09/2024 om 09:08
Laatst bewerkt op 18/09/2024 om 09:44

De 2026 editie van het Wereld Muziek Concours gaat hoe dan ook door, maar er gaat wel flink gesneden worden in het programma. Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst voor de raadsleden.

Het 75-jarig bestaan van het WMC zal dan ook aanvoelen als back to the roots. Een grote openingsshow en diverse extra concerten worden geschrapt. Ook het aantal mars- en showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion wordt teruggebracht naar twee weekenden.

Het WMC kampt met financiële problemen. Zeker nu onlangs duidelijk werd dat de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie niet toegewezen werd aan het WMC. Dat slaat de komende vier jaren jaarlijks een gat van 250.000 euro in de begroting.

De Kerkraadse cultuur-wethouder Jo Schlangen liet weten dat de gemeente best wil kijken naar een extra subsidie voor 2025, maar was duidelijk dat een bijdrage van de provincie absoluut noodzakelijk is. Een aanvraag is inmiddels ingediend.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties