Zaak blijft te lang liggen: fors lagere straffen voor hennepkweek

Gepubliceerd op 10/09/2024 om 10:05
Laatst bewerkt op 10/09/2024 om 10:24

Voor grootschalige hennepteelt in een loods in Voerendaal hebben drie mannen taakstraffen van één keer 80 en twee keer 240 uur gekregen. Normaal had de rechtbank forse celstraffen opgelegd maar de straffen vielen flink lager uit omdat de zaak uit 2018 nu pas voor de rechter kwam.

Waarom het zo lang geduurd heeft is niet bekend want normaal moeten zaken binnen twee jaar voor de rechtbank gebracht worden. 

Bij een inval in de loods werden ruim 1700 hennepplanten aangetroffen. Zes verdachten werden aangehouden. De voor de kweek benodigde elektriciteit en water werden van de buren gestolen. In de woning van één van de verdachten trof de politie destijds ook een hennepplantage aan. Ook werd er een vuurwapen gevonden.

Drie anderen kregen geen straf of werden vrijgesproken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties