Eis 10 weken cel en gebiedsverbod vernieler monument Nicky

In het verleden werd het monument al meerdere malen beschadigd. foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 4/09/2024 om 13:19
Laatst bewerkt op 4/09/2024 om 13:48

Psychiatrisch patiënt Eric A. (54) moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 10 weken de cel in. Hij stond woensdag voor de vierde maal voor de rechter voor het vernielen van het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. In maart dit jaar werd het monument wederom beschadigd.

Ook bekladde hij de broodjeszaak van een zus van de vermoorde Gino van der Straeten. De bekladdingen op het pand van een naast familielid van de in 2022 om het leven gebrachte Gino betroffen onder meer een half afgemaakt hakenkruis.

De straf is gelijk aan de tijd die de Heerlenaar al in voorarrest heeft gezeten. Wel vroeg de officier van justitie voor een gebiedsverbod voor de duur van vijf jaren voor de plekken waar hij toesloeg. Op deze manier moet herhaling voorkomen worden.

Erik A. werd al drie keer eerder veroordeeld voor vernielingen van het monument voor Nicky Verstappen in achtereenvolgens 2007, 2013 en 2019.

De psyche van de Landgravenaar werd in het verleden door deskundigen onderzocht en die concludeerden dat hij verschillende psychische stoornissen heeft. Inmiddels wordt hij behandeld en gebruikt hij geen drugs meer. Bovendien woont hij nu in een beschermde woonvorm.

Over 14 dagen doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties