Wederom problemen met balkons in Landgraaf

foto: Google Maps
Gepubliceerd op 30/08/2024 om 09:17
Laatst bewerkt op 30/08/2024 om 10:17

In Landgraaf heeft woningvereniging HEEMwonen opnieuw uit voorzorg balkons moeten sluiten. Deze keer gaat het om 18 balkons van appartementencomplexen aan de Heggenstraat.

Uit een brief aan de bewoners blijkt dat tijdens onderhouds- en herstelwerkzaamheden aan de balkons is geconstateerd dat er problemen zijn met de kwaliteit van het beton. Daarmee voldoen ze mogelijk niet aan de veiligheidseisen.

De balkons zijn inmiddels afgesloten en één balkon wordt volledig gesloopt voor grondig onderzoek. Steekproefsgewijs worden ook de andere balkons onderzocht. Over vier weken moet duidelijk zijn welke maatregelen er genomen moeten worden zodat de bewoners weer veilig op hun balkons kunnen.

Graafstraat
In maart van dit jaar geleden bleek dat er ook al problemen waren bij balkons van de nabij gelegen Graafstraat. Daar werden toen na onderzoek reparaties aan het beton uitgevoerd waarna de bewoners ze weer mochten gebruiken. De woningvereniging laat uit voorzorg nu ook de balkons van soortgelijke woningen in Landgraaf en Kerkrade controleren.

De balkons aan de Graafstraat die in maart op slot gingen. Foto © ZO-NWS

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties