Brunssum wil kindergemeenteraad en -burgemeester voortzetten

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 27/08/2024 om 10:13
Laatst bewerkt op 27/08/2024 om 10:35

Als het aan de gemeente Brunssum ligt wordt de pilot van de kindergemeenteraad en kinderburgemeester voortgezet. Tijdens de evaluatie van de pilot bleek wel dat het huidige budget niet toereikend is.

Voor de komende twee jaren is in totaal 47.000 euro extra nodig. Met het geld kan de inzet van de kinderraad en -burgemeester uitgebreid worden waardoor de effecten nog beter zichtbaar worden. 

Uit de stukken voor de Brunssumse gemeenteraad blijkt dat er een succesvol beeld is van het project. Zo'n 460 kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs hebben actief deelgenomen aan één of meerdere activiteiten. Ook de kinderburgemeester is regelmatig actief betrokken bij Brunssumse activiteiten. 

De basisscholen vinden kinderparticipatie een waardevolle toevoeging aan het onderwijs; de kinderen ervaren het proces van participatie en democratie. In de media zijn de activiteiten van de kindergemeenteraad terug te vinden op social-media kanalen van Brunssum plus het huis-aan-huisblad Hallo.

De gemeenteraad van Brunssum neemt op dinsdag 17 september een besluit over de pilot en het extra budget.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties