Veel activiteiten in Beekdaelen tijdens Open Monumentendag

Gepubliceerd op 20/08/2024 om 11:43
Laatst bewerkt op 20/08/2024 om 16:46

Het centrale thema ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’, geeft deelnemers tijdens Open Monumentendag ontelbare mogelijkheden voor culturele creatieve bezoeken. Dit jaar zijn er op 14 en 15 september door heel Nederland diverse monumenten geopend. Dus ook in deze regio.

Zo worden in Beekdaelen op de zondag maar liefst 17 activiteiten georganiseerd waaronder wandelingen door Bingelrade, het beschermd dorpsgezicht van Amstenrade, de kasteeltuinen in Etzenrade en het Clemensdomein. Ook de kerken in Vaesrade, Nuth en Wijnandsrade openen hun deuren voor het publiek. Verder zijn het kasteel in Wijnandsrade, de molen in Nuth en diverse boerderijpanden in Etzenrade, Bingelrade en Schimmert te bewonderen. 

Met ruim één miljoen bezoekers is Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen in Nederland. De organisatie zorgt er samen met meer dan 300 lokale comités voor dat duizenden gebouwen tijdens dit evenement hun deuren gratis openen voor het publiek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties