Raven laten Heerlense geschiedenis zien

foto: Facebook gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 19/08/2024 om 15:04
Laatst bewerkt op 19/08/2024 om 15:31

De Heerlense straatkunstenaar Dazetwo heeft zijn boegbeeld gebruikt om de geschiedenis van Heerlen uit te beelden. Raven zijn al jaren het kenmerk van de kunstenaar.

Door verschillende outfits en attributen laten de beelden op diverse plaatsen in het centrum van Heerlen de diverse tijdlijnen van de gemeente zien. Daar waar de ene raaf een mijnwerker voorstelt, geeft een andere juist het tijdperk van de ridders weer.  

Onlangs heeft de kunstenaar zijn vierde sculptuurreeks uit zijn tijdlijnserie gepresenteerd. Deze sculpturen verwijzen naar de romeinse tijd. Wie een rondje door Heerlen loopt moet vooral niet vergeten om naar boven te kijken om de werken van de kunstenaar te ontdekken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties