Raad van State moet oordelen over sluiting Heerlens tuincentrum

foto: iStock
Gepubliceerd op 16/08/2024 om 13:47
Laatst bewerkt op 16/08/2024 om 14:53

Omdat de eigenaresse het niet eens is met de sluiting van haar tuincentrum in Heerlen, is het aan de Raad van State om te beoordelen of de sluiting voor de duur van zes maanden gerechtvaardigd is. De zitting is gepland op vrijdag 23 augustus.

Bij een bestuurlijke controle van het Heerlense bedrijf werden op 2 februari diverse spullen aangetroffen die volgens de politie gebruikt worden om op grote schaal hennep te kweken. Burgemeester Roel Wever van Heerlen besloot daarop dat de winkel zes maanden lang de deuren moest sluiten.

De eigenaresse was het niet eens met dat besluit en tekende bezwaar aan. Dat besluit werd afgewezen, waarna de vrouw naar de voorzieningenrechter stapte om directe sluiting te voorkomen. De aangetroffen spullen zouden niet illegaal zijn maar deel uitmaken van de winkelvoorraad en daar ook worden verkocht, verklaarde de vrouw voor de rechter. Door de sluiting zou het bedrijf failliet gaan. Bovendien zou het dierenwelzijn van de vissen die in het tuincentrum verkocht worden, in het gedrang komen.

De voorzieningenrechter gaat niet mee in het verweer van de vrouw en geeft aan dat de spullen weliswaar legaal zijn maar dat deze op illegale wijze gebruikt worden. De voorzieningenrechter vindt dat de sluiting door de burgemeester gegrond is en verklaart het verweer van de eigenaresse ongegrond. De vrouw is het niet eens met het besluit en is in hoger beroep gegaan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties