Begrafenis pater Bos uit Klimmen op 10 augustus

foto: Facebook Wil Houben
Gepubliceerd op 7/08/2024 om 10:14
Laatst bewerkt op 7/08/2024 om 10:50

De onlangs overleden pater Jan Bos wordt zaterdag 10 Augustus in Schimmert begraven. De uitvaart is in de Remigiuskerk in Klimmen. Pater Bos was 93 jaar. 

"We gaan Jan enorm missen", schrijft burgemeester Wil Houben op zijn Facebookpagina in reactie op het overlijden van pater Bos. 

Ook schutterij Sint Sebastianus Klimmen reageert op zijn overlijden op social media. "Zijn toewijding en wijsheid hebben de gemeenschap diepgaand beïnvloed. Hij was een baken van hoop en steun. Wij zullen zijn vriendelijkheid en wijze woorden nooit vergeten."

De pater was zeer betrokken bij de schutterij maar ook bij mannenkoor Sint Regmigius en Koninklijke Harmonie de Berggalm uit Klimmen.

Pater Bos bracht veertig jaar als missiepater door in de Afrikaanse republiek Congo.Twintig jaar was hij verantwoordelijk voor de pastorale zorg in de Hambos- en Lückerheidekliniek in Kerkrade. Hij werkte onder meer op een afdeling voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. Zes jaar geleden nam hij op 87-jarige leeftijd afscheid en trok hij in bij het Montfortanenklooster in Schimmert. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties